Patent aanvragen. Hoe werkt het? Voor- en Nadelen

Hoe werkt patent aanvragen? Wanneer kun je patent aanvragen?

Patenten
patent-aanvragen

Wanneer kun je patent aanvragen en waarom zou je eigenlijk een patent willen aanvragen? Stel, je hebt een goed idee of je hebt het idee misschien al wel uitgewerkt tot een uitvinding. De vinding is zo goed dat je er misschien wel geld mee kan verdienen. Hoe pak je dat aan? Is het aanvragen van een patent dan misschien verstandig en hoe werkt dat dan?

Bestaat mijn idee al?

Hoe kom je er achter of je idee al bestaat?

Patenten
bestaat mijn idee al?

Bestaat mijn idee al? Voordat je besluit naar een octrooigemachtigde te stappen om een patent aan te vragen is het verstandig om eerst eens te kijken of jouw idee al bestaat. Een hele goede reden hiervoor is dat nieuwheid één van de vier eisen is waaraan een uitvinding moet voldoen om gepatenteerd te kunnen worden. Dit is een absolute eis. Als de vinding niet nieuw meer is kan er geen patent op worden verleend. Maar hoe kom je er achter of je idee al bestaat?

Geheimhoudingsverklaring: wat moet er in staan?

Chekcklist en tips plus een gratis te downloaden voorbeeld

Patenten
geheimhoudingsverklaring voorbeeld

Geheimhoudingsverklaringen worden veel gebruikt en bestaan in allerlei soorten en maten. In alle gevallen gaat het om een document dat door twee of meer partijen wordt ondertekend waarna deze partijen vertrouwelijke informatie kunnen uitwisselen. Er bestaat niet zoiets als een standaard geheimhoudingsverklaring. Maar wat moet er dan wel in staan en waar moet je op letten?