Belasting betalen met een BV

Welke belastingen moet je betalen als je een BV gaat oprichten?

Belasting
Belasting betalen met een BV Wat voor soorten belastingen moet je gaan betalen als je een BV gaat oprichten? En hoeveel belasting moet je gaan betalen? Want als je een nieuwe BV opricht weet je nog niet hoe lang het gaat duren voordat je omzet en winst gaat maken en hoeveel dat dan zal zijn. Wat je wel zeker weet is dat je als starter te maken gaat krijgen met de belastingdienst. Welke belastingen je moet gaan betalen en hoeveel hangt af van diverse zaken. Op deze pagina worden in het kort de belangrijkste belastingen plus de bijbehorende tarieven besproken die in rekening worden gebracht als je eigenaar bent van een besloten vennootschap.

BTW aangifte doen en BTW afdragen aan de belastingdienst

BTW aangifte en de Belastingdienst: wanneer moet je BTW aangifte doen, BTW afdragen en met welke tarieven moet je rekenen?

Belasting
btw aangifte belastingdienst Leuker kunnen we het niet maken. Wie ondernemer wordt krijgt te maken met de belastingdienst, BTW aangifte doen (Belasting Toegevoegde Waarde, ook wel omzetbelasting genoemd) en BTW afdragen. En je moet dan regelmatig een BTW aangifte doen. Je brengt een bepaald percentage BTW over je diensten of verkochte goerderen in rekening bij je klanten en het aldus geïnde bedrag draag je vervolgens af aan de belastingdienst. De BTW die je zelf hebt betaald over je zakelijke aankopen mag je daarvan aftrekken. De berekening hiervan verwerk je in de BTW aangifte. Net als bij de inkomstenbelasting bepaalt de belastingdienst ook bij de omzetbelasting of je moet worden gezien als ondernemer en dus BTW in rekening moet brengen en afdragen. Voor beide belastingen gelden verschillende voorwaarden en het kan dus voorkomen dat je voor de inkomstenbelasting wel ondernemer bent en voor de omzetbelasting niet.