Bedrijfsfinanciering voor je startup

Hoe vergroot je de kans op financiering voor je startup?

Financiering
Bedrijfsfinanciering voor startup

Als je denkt aan het starten van een eigen bedrijf met je uitvinding of een business idee is het meestal cruciaal of je ook in staat bent om bedrijfsfinanciering voor je startup aan te trekken. Een partij die de bedrijfsfinanciering kan verzorgen zal alleen geïnteresseerd zijn om jouw startup te financieren als hij of zij het idee heeft er meer mee te kunnen verdienen dan wanneer ze hun geld op een renterekening zetten. Hoe kun je hiervoor zorgen?

Bedrijfsfinanciering met eigen vermogen

Wat is eigen vermogen voor de financiering van je tech startup?

Financiering
Bedrijfsfinanciering eigen vermogen

Eigen vermogen is het niet hetzelfde als eigen middelen. Eigen vermogen gaat over de financiele middelen van een bedrijf (de besloten vennootschap) en eigen middelen is (in dit geval) geld dat van één van de oprichters is. Waneer het gaat om de bedrijfsfinanciering voor een startup is dat in verreweg de meeste gevallen niet mogelijk met allen maar eigen middelen. Vaak stopt de beginnende ondernemer wel eigen geld in zijn startup maar dat is meestal niet voldoende. Er zal dus extra financiering gevonden moeten worden. Het moge duidelijk zijn dat dit niet geldt voor de meeste adviseurs die op hun zolder als eenmansbedrijf beginnen. Financiering is vooral noodzakelijk wanneer er personeel moet worden aangenomen, een bedrijfspand en machines gekocht moeten worden of wanneer er voorraden ingeslagen moeten worden. Dat kan met eigen vermogen maar dit is niet hetzelfde als het geld van de ondernemer zelf. Wat zijn de verschillen?

Bedrijfsfinanciering met vreemd vermogen

Vreemd vermogen hoeft niet altijd van een bank te komen

Financiering
Bedrijfsfinanciering eigen vermogen

Vreemd vermogen aantrekken betekent dat je geld leent om je nieuwe bedrijf te financieren. Meestal komt het geleende geld van een bank maar dat hoeft niet. Het is daarbij gebruikelijk dat in vaste termijnen telkens een vooraf afgesproken deel van de lening wordt terug betaald. Ook de hoogte van deze aflossing (die bijvoorbeeld maandelijks moet plaatsvinden) wordt vooraf afgesproken en vastgeld in een contract. Daarnaast, of beter gezegd, daar bovenop moet voor het gebruik van het geleende geld rente worden betaald, dit is het rentedeel van de lening. Het is vaak lastig voor een tech startup om geld te lenen van een bank. Maar er zijn ook andere mogelijkheden.