Technostarter

Hoe begin je een Tech Startup?

Startup
Technostarter

Wat moet je doen wanneer je denkt aan een eigen bedrijf starten op basis van een uitvinding of een goed idee? Het is voor iemand met een briljant business idee of een fantastische uitvinding vaak lastig is om een goed beeld te krijgen van wat er precies moet gebeuren en in welke volgorde. Je wilt immers de kans zo groot mogelijk maken dat de uitvinding of het idee een groot commercieel succes wordt en dat er serieus geld mee kan worden verdiend. En daarbij is het niet onbelangrijk dat vooral jij degene bent die er serieus geld mee gaat verdienen.

Eigen bedrijf starten, patenten, subsidies, financiering en belasting

Met behulp van deze site kun je je plannen vorm geven en de doelgericht de eerste stappen zetten. Wanneer je denkt een goed idee of een briljante uitvinding te hebben zul je misschien wel een patent moeten aanvragen om je uitvinding te beschermen. En hoe kun je subsidie aanvragen voor je uitvinding om je idee verder te ontwikkelen? Hoe regel je de financiering van je bedrijf en startkapitaal? En hoe begin je nu een startup? En waarom wordt het een BV? En natuurlijk krijg je met de belastingdienst, te maken maar je hebt nog niets verdiend. Er zijn al veel sites die gaan over voor het starten van een eigen bedrijf. Echter, er zijn bijna geen sites die gaan over wat je moet doen wanneer je een uitvinding of een goed idee hebt maar geen geld. Technoventure biedt je daarom een beetje kennis die je nodig hebt om structuur te geven aan de weg van het idee naar de markt. Een belangrijk deel van de informatie gaat over de financiële aspecten van die weg: hoe kom ik bijvoorbeeld aan financiering of subsidies? En niet onbelangrijk als je al wat verder bent: wat is mijn idee waard?

Een eigen bedrijf starten met een uitvinding of een goed idee?

Er zijn veel mensen die rondlopen met een goed idee of die veel tijd steken in de technische ontwikkeling van hun idee. Ze dromen ervan zelf veel geld te verdienen met hun idee in hun eigen bedrijf. Voor jezelf beginnen, een startup beginnen en zo je eigen geld verdienen. Niet meer je baas rijk laten worden door jouw goede ideeën. Eigen baas zijn, meer vrijheid hebben, meer creatieve mogelijkheden zijn belangrijke argumenten. In de praktijk blijkt dat slechts een enkeling de daad bij het woord voegt en de eerste stappen zet. De rest houdt het voorlopig bij dromen.

Zoektocht

Vaak volgt er dan een ware zoektocht langs diverse ambtenaren, investeerders, adviseurs, nog meer adviseurs, subsidiegevers, octrooigemachtigden, juristen, accountants, andere ondernemers enzovoort. Het beeld wordt er dan niet helderder op omdat al deze, vaak uiterst behulpzame raadgevers, slechts een deel van het verhaal (kunnen) vertellen en natuurlijk ook zo hun eigen belangen hebben. Op Technoventure.nl tref je daarom nuttige en interessante informatie aan over onderwerpen die te maken hebben met ondernemen in het algemeen en het beginnen van een statup op basis van een idee of uitvinding in het bijzonder. Hier kun je starten met de eerste stappen naar je eigen startup

Het begin van Hewlett-Packard (HP)

Verreweg de meeste technostarters beginnen klein. Ook Hewlett-Packard is klein begonnen namelijk in de gehuurde garage die je bovenaan deze pagina kunt zien (1939). Dit wordt gezien als het begin van Silicon Valley.