Technoventure

Uitvinding in Bedrijf

Investeerders zoeken: hoe kom ik aan geld?

Waar vind ik bedrijfsfinanciering voor mijn startup? Met andere woorden: je moet investeerders zoeken. Op het internet wordt de vraag duizenden keren gesteld: "Hoe kom ik aan geld voor mijn startup, business idee, uitvinding, bedrijf, enzovoort". Anders gesteld: hoe kom ik aan geld op de kapitaalmarkt? In de financiële bijlage van je businessmodel of businessplan wordt aangegeven hoeveel kapitaal de op te zetten onderneming nodig zal hebben. Maar hoe kom je aan bedrijfsfinanciering? De bank zal bij een risicovolle technostarter meestal niet thuis geven. Dit heeft te maken met het risicoprofiel op basis van de optelsom van ondernemersrisico, technologisch risico en marktrisico (zie voor een uitleg de pagina over het risicoprofiel van een technostarter beleggen zonder risico?) We nemen aan dat de bedenker van het businessidee even niet over voldoende startkapitaal beschikt. Daarom moeten er dus andere bronnen worden aangeboord. Nu wil het geval dat de kapitaalmarkt in Nederland goed is (of beter gezegd was) ontwikkeld en dat er voldoende aanbieders van durfkapitaal waren waar in het algemeen ook goed mee in contact is te komen. Hoewel dit in de deze tijden van crisis wel een beetje anders is komen te liggen.

Investeerders zoeken op de kapitaalmarkt

Bedenk dat de kapitaalmarkt, net als andere iedere andere markt, een gewone markt is waar ook de wetten van vraag en aanbod gelden. Om succesvol geld op te kunnen halen voor je businessidee is het daarom belangrijk om je goed te verdiepen in deze markt. Wie zijn de spelers en waar zijn ze naar op zoek? Het zal immers alleen lukken als je de juiste partij met een overtuigend verhaal benadert. Het proces van zoeken en vinden van bedrijsfinanciering voor je businessidee kan vele maanden in beslag nemen.

Er zijn een aantal factoren die bepalen in welke richting je op de kapitaalmarkt een geschikte investeerder zou moeten zoeken. Dit zijn:

  1. Het soort project of onderneming. Er zijn investeerders of fondsen die alleen met bepaalde typen projecten en ondernemingen werken. Bijvoorbeeld in de IT-sector of de Life Sciences.
  2. De levensfase. Elk project of onderneming verkeert in een bepaalde levensfase. Dit zijn vanaf de start tot aan het volgroeide bedrijf achtereenvolgens: (a) voorbereidingfase, (b) startfase, (c) initiële groei, (d) de versnelde groeifase, en tenslotte de (e) volwassen fase. Hier hangt nauw mee samen het risicoprofiel: deze neemt af van hoog in het begin tot het laagst in de volwassen fase.
  3. En natuurlijk de hoeveelheid geld die je nodig hebt.

In de hierboven genoemde voorbereidingsfase zul je waarschijnlijk nog geen geld verdienen omdat je nog niets verkoopt en dus geen omzet maakt. Deze fase kan bij zogenaamde technostarters zelfs tot enkele jaren duren. Er wordt dan druk gewerkt aan het ontwikkelen van de technologie, het bouwen van prototypes en de doorontwikkeling tot een verkoopbaar product. Een goed voorbeeld van dit soort technostarters zijn kleine farmaceutische bedrijven die een nieuw medicijn ontwikkelen. Het duurt in de regel meer dan tien jaar voordat een nieuw medicijn op de markt komt. Vaak zijn deze bedrijven ook helemaal niet van plan om het nieuwe medicijn zelf op de markt te brengen maar willen ze het bij bewezen werking in een bepaald stadium verkopen aan een groot farmaceutisch bedrijf.

Investeerders zoeken in de seed-fase

Bij zo'n duidelijke eerste R&D fase van het bedrijf wordt ook wel gesproken van de seed-fase. Het kapitaal dat je zoekt voor deze fase wordt dan seed-kapitaal genoemd. Het spreekt voor zich dat de geldverstrekker die seed-kapitaal investeerd veel risico loopt. Uiteraard komt dit tot uitdrukking in de voorwaarden die in deze gevallen worden gesteld. In deze seed-fase wordt, als het goed is, wel waarde gecreëerd in de vorm van kennis. Wanneer deze kennis wordt vastgelegd in de vorm van patenten vertegenwoordigt dit een belangrijk bezit (vaak het enige) van het jonge bedrijf. Toch is de waarde van patenten slechts beperkt. Immers, het onderhouden van patenten kost (veel) geld en het moet nog maar blijken of er geld mee kan worden verdiend.

Investeerders zoeken: maar wat doe je zelf?

Het is heel belangrijk dat je ook zelf bereid bent om in de seed-fase (een beetje) geld in je project te steken. Dat is de meest overtuigende manier om duidelijk te maken dat je er zelf heilig in gelooft. Als je daartoe niet bereid bent (of dat niet kunt) wordt het in ieder geval een stuk lastiger om geld van anderen aan te trekken. Zorg ervoor dat je eigen geld in het project steekt voordat je contact zoekt met potentiële financiers. Plaats jezelf eens in de positie van de investeerder. Zou je bereid zijn om je geld mee te geven aan iemand die een prachtig verhaal heeft maar er zelf geen Euro in steekt? Eigen geld er in steken (en risico lopen dat je het kwijt raakt) is nog veel overtuigender dan er veel uren instoppen. Dat ga je in ieder geval doen. De schrijver van dit stuk heeft meegemaakt dat een geïnteresseerde investeerder zei: "Je hebt nu wel duizend uur in dit project gestoken om het van de grond te tillen en het is prachtige technologie, maar je leeft nog dus het heeft nog niet echt pijn gedaan". Eeeeuuh, Auww....